>>>  Laatst gewijzigd: 18 december 2022  
Ik

Filosofie en de waan van de dag

Startpagina Glossen Weblog Boeken op emo-level-4.nl Uitwerkingen

Seksualisering

Films bij het thema

Le voleur des enfants [Nog bewerken]

Rond het jaar 1900 wonen de vijftigjarige Argentijnse kolonel Bigua en zijn vrouw Desposoria in Parijs. Zij zijn erg rijk, maar niet gelukkig, want zij kunnen zelf geen kinderen krijgen. Daarom besluiten ze een gezin te stichten door andermans kinderen te ontvoeren. De kinderen adoreren hem, want hij legt ze geen beperkingen op en ze zijn vrij om te blijven of te gaan. Hij steelt in het begin alleen jongens. Wanneer hij ook een lastig (?) meisje Gabrielle overneemt van een theaterfiguur veranderen de dingen in huize Bigua.

Seksualisering?

Met een bij tijden blote Virginie Ledoyen. Ze was veertien toen de film werd opgenomen, iemand met een boeiend gezicht en een mooi jong lichaam. Zover we dat kunnen zien, want al die scènes zijn nogal duister gefilmd.

Omdat het verhaal nergens staat - mijn Russisch is niet zo geweldig, de Franse audio eronder is nauwelijks te horen, er zijn geen ondertitels te vinden - weet ik niet waarom die blote scènes er in zitten. Ik heb de indruk dat ze probeert om kolonel Bigua te verleiden, maar in eerste instantie geeft die niet thuis. Als zijn vrouw Desposoria overlijdt neemt ze haar rol over. Geloof ik.