>>>  Laatst gewijzigd: 2 januari 2023  
Ik

Filosofie en de waan van de dag

Startpagina Glossen Weblog Boeken op emo-level-4.nl Uitwerkingen

Tot 2016

Het WK Voetbal

(16 juni 2006)

Uiteraard blijkt dan dat het nog erger kan. Tijdens de WK Voetbal onderbreken commerciële zenders de films om ons meiden in ondergoed voor te schotelen die ballen in een doel moeten schoppen. Zijn die zenders al aangeklaagd vanwege seksisme en het bevorderen van stupiditeit? Zo niet, laten we dat dan doen.

Je wordt zonder enige overgang uit een film weggehaald en naar een voetbalveldje overgebracht. Daar nemen twee vijftallen van dames in ondergoed het tegen elkaar op in strafschoppen schieten. Uiteraard komen de billen en borsten uitgebreid in beeld, want tenslotte gaat het om het ondergoed, nietwaar .. En uiteraard hebben ze dames gekozen die vrijwel geen van allen weten hoe ze een bal in een doel moeten schieten, zodat de mannelijke kijkers weer meewarig hun hoofd kunnen schudden over vrouwen en voetbal. Tot slot nog een 'nabeschouwing' om te doen alsof het ergens over gaat. En dat duurt een kwartier!! Dit moet leuk zijn? Het is deprimerend.

Dat die dames zich er voor lenen is ook een raadsel. Hoeveel geld moet je krijgen om jezelf te laten neerzetten als een domme trut die niet eens een bal in het doel kan schieten? Om nog maar niet te spreken van de bevestiging van alle vooroordelen over vrouwen en mannen waaraan je meewerkt.

Maar het meest deprimerend zijn die mensen die een dergelijk programma verzinnen en maken en uitzenden. Hoe debiel moet je zélf zijn om dit soort stupide programma's te kunnen maken?

Ik herhaal. Commercie is slecht voor mensen. Het schept afstandelijkheid en gevoelsarmoede. Reclame zou wettelijk verboden moeten worden.